Sposób przygotowania:
Krokiety z szynką i kapustą
Podane składniki na ciasto miksujemy i smażymy naleśniki(można wg swojego przepisu).
Dwie cebule drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Przykrywamy kapustą i podlewamy odrobiną wody.
Dusimy aż kapusta zmięknie. Następnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Pozostałą cebulę kroimy i podsmażamy na oleju z plastrami szynki.
Na naleśniki nakładamy plaster szynki z cebulą, kapustę i zwijamy krokiety.
Panierujemy w roztrzepanym jajku z 2 łyżkami mleka i tartej bułce.
Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
Dwie cebule drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Przykrywamy kapustą i podlewamy odrobiną wody.
Dusimy aż kapusta zmięknie. Następnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Pozostałą cebulę kroimy i podsmażamy na oleju z plastrami szynki.
Na naleśniki nakładamy plaster szynki z cebulą, kapustę i zwijamy krokiety.
Panierujemy w roztrzepanym jajku z 2 łyżkami mleka i tartej bułce.
Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.