eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Pasta do pieczywa Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Pyszna pasta do smarowania pieczywa.

Pasta do pieczywa Eli

Składniki:

Pasta do pieczywa Eli

 

  • 1 średnia rzodkiew japońska (biała)
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 duży pęczek szczypiorku lub cebulki dymki
  • 20 dkg sera żółtego

 

  • 5 czubatych łyżek majonezu
  • 2 łyżki sosu sojowego Tao Tao
  • 1 czubata łyżeczka musztardy ognistej
  • pieprz do smaku
  • sól

Sposób przygotowania:

Pasta do pieczywa Eli
Obraną,umytą,osuszoną rzodkiew i ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Jajka drobno posiekać.Szczypior pokroić.Przygotowane składniki włożyć do miski i wymieszać.Przygotować sos.Wymieszać majonez z sosem sojowym,musztardą,pieprzem,dodać do miski z pozostałymi składnikami i wymieszać.Skosztować i ewentualnie dosolić do smaku.Smacznego!