zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2422]

Pasta do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Smak tej pasty zdziwił mnie bardzo pozytywnie. Jakoś nie pasowała mi mielonka, ale skoro można użyć szynki to dlaczego nie można tańszych produktów? Pasta wyszła smaczna i zjedliśmy ją z domowymi bułkami pszennymi.

Pasta do pieczywa

Składniki:

Pasta do pieczywa

 

  • 4 duże jajka ( ugotowane na twardo )
  • 1 konserwa tyrolska
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 mała cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta do pieczywa
Ugotowane na twardo jajka obrać, opłukać i pokroić w kosteczkę. Ogórki i konserwę także drobno pokroić w kostkę. Pietruszkę posiekać.

Do miski wrzucić pokrojone składniki, dodać majonez, musztardę i przyprawy i wymieszać pastę. Schować do lodówki do przegryzienia się smaków.

Podawać do smarowania pieczywa.