patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 673]

Pasta jajeczna z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i bardzo szybka w przygotowaniu pasta jajeczna z rzodkiewkami, porem i serem żółtym. Pyszna i idealna na śniadanie czy kolację.

Pasta jajeczna z rzodkiewką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta jajeczna z rzodkiewką

 

  • 4 jajka na twardo
  • 5 plastrów sera żółtego
  • 6 rzodkiewek
  • 1 por
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka koperku ja dał suszony
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z rzodkiewką
Jajka, ser żółty kroimy w drobną kostkę. Rzodkiewki i pora myjemy.

A następnie również drobno siekamy. Dodajemy do miski. Następnie dodajemy jogurt, majonez i przyprawy. Mieszamy dokładnie.

Przed podaniem wkładam do lodówki na minimum 30 min tak by smaki się połączyły.

Podaję do świeżego pieczywa. Smacznego.
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Rzodkiewki i pora drobno siekam. Dodaję do miski.
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Ser żółty drobno kroję dodaję do warzyw.
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Na koniec dodaję drobno pokrojone jajka na twardo.