Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pasta z wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pasta kanapkowa z wątróbki drobiowej to smaczny dodatek do chleba. Dla lepszego smaku można dodać podsmażoną cebulkę i/lub natkę pietruszki.

Pasta z wątróbki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z wątróbki

 

Sposób przygotowania:

Pasta z wątróbki
Wątróbki myjemy, oczyszczamy z błon i osuszamy. Krótko smażymy na smalcu. Do podsmażonych wątróbek wlewamy 3 łyżki wody, przykrywamy i gotujemy do miękkości. Po ok 15-20 minutach wątróbki odcedzamy i zostawiamy wywar. Ostudzone mięso mielimy i stopniowo wlewamy pozostawiany wywar i mieszamy do uzyskania pasty. Do pasty dodajemy starty ser i śmietanę. Doprawiamy do smaku i ponownie mieszamy.
Pasta z wątróbki
Wątróbki myjemy, oczyszczamy z błon i osuszamy. Krótko smażymy na smalcu.
Pasta z wątróbki
Do podsmażonych wątróbek wlewamy 3 łyżki wody, przykrywamy i gotujemy do miękkości. Po ok 15-20 minutach wątróbki odcedzamy i zostawiamy wywar.
Pasta z wątróbki
Ostudzone mięso mielimy i stopniowo wlewamy pozostawiany wywar i mieszamy do uzyskania pasty
Pasta z wątróbki
Do pasty dodajemy starty ser i śmietanę. Doprawiamy do smaku