Sposób przygotowania:
Kawior po żydowsku czyli pasta z wątróbki
Wątróbki drobiowe opłukałam, oczyściłam z błonek i skrzepów. Posiekałam je jak najdrobniej po czym wrzuciłam na patelnię z niewielką ilością rozgrzanego oleju. Krótko podsmażyłam tak by wątróbka straciła surowy smak. Cebulę pokrojoną w drobną kostkę zeszkliłam. Posiekałam też jajka i ogórka kiszonego ( nie występuje w tradycyjnych recepturach). W misce połączyłam wszystkie składniki - wątróbkę, jajka, cebulę, ogórka. Dla lepszej konsystencji dolałam nieco oleju. Posiekałam parę gałązek pietruszki. Przyprawiłam przeciśniętym czosnkiem, pieprzem świeżo zmielonym i solą. Odstawiłam w chłodne miejsce tak by się "przegryzły" smaki. Super pasta do ciemnego pieczywa.