mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Pasta jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pasta jest pyszna na kromce posmarowanej masełkiem. Dodatkowo może być z plasterkami pomidora, posypana szczypiorkiem, smakuje znakomicie.

Pasta jajeczna

Składniki:

Pasta jajeczna

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Szczypiorek również posiekać. Jajka wymieszać z majonezem i częścią szczypiorku. Doprawić solą (ale nie za dużo, bo majonez dodajemy) oraz pieprzem. Dobrze wymieszać. Schłodzić w lodówce. Nakładać na kromki chleba posmarowane cienko masłem, układać plastry pomidorów, posypać pozostałym szczypiorkiem.