mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Pasta jajeczna Mariel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta jajeczna doskonale nadaje się na pieczywo i jako farsz

Pasta jajeczna Mariel Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta jajeczna Mariel

 

  • 5 szt. jajka,
  • 100 gram ser zółty,
  • 3 łyżki majonez,
  • szczypiorek,
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna Mariel
Jajka umyć i ugotować na twardo , ja gotuję około 8 minut. Ser żółty zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Szczypiorek ewentualnie natkę cebuli , dokładnie umyć i drobno posiekać. Ugotowane i wystudzone jajka , wkładam do robota i bardzo drobno siekam , można też to zrobić nożem .Dodaje żółty ser i szczypiorek , dokładnie mieszam i pieprze , następnie dodaje majonez i mieszam .W razie potrzeby dosolić i jeszcze doprawić ,
Pasta jajeczna Mariel
ugotowane jajka przestudzamy i drobno siekamy
Pasta jajeczna Mariel
do jajek dodajemy szczypiorek i starty ser