aneczka84

aneczka84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Pasta jajeczna na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasta jajeczna to jeden z przepisów który wyniosłam z domu, ale że lubimy bardziej na ostro to trochę przepis zrobiłam po swojemu :)

Pasta jajeczna na ostro Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna na ostro

 

  • 3 jajka;
  • 5 dużych łyżek śmietany 12%;
  • cebula;
  • szczypiorek;
  • rozdrobnione chili ROYAL BRAND
  • sól;
  • pieprz;
  • majeranek;
  • oregano;

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna na ostro
Jajka gotujemy na twardo. W międzyczasie, gdy jajka gotują się, to myjemy szczypiorek oraz obieramy cebulę. Kroimy drobniutko w kosteczkę. Gdy pokroimy to na głęboki talerz przekładamy i dodajemy śmietanę, wszystko razem z dokładnością mieszamy. Jak już jajka ugotują się nam na twardo, to obieramy i na osobnym głębokim talerzu ugniatamy na drobno widelcem. Dokładnie rozdrobnione dodajemy do wcześniej wymieszanych składników. Dodajemy do tego według uznania przyprawy, czyli szczyptę soli, pieprzu majeranku, oregano i 3/4 małej łyżeczki rozdrobnionego chili ROYAL BRAND. Wszystko dokładnie mieszamy i podajemy z pieczywem posmarowanym masełkiem. Przepyszne śniadanko!! Polecam każdemu ;)
Pasta jajeczna na ostro
Trzy jajka gotujemy na twardo przez około 5 minut na dużym ogniu.
Pasta jajeczna na ostro
Szczypiorek i cebulkę kroimy drobniutko w kosteczkę.
Pasta jajeczna na ostro
Ugotowane jajka widelcem bardzo drobniutko ubijamy widelcem.
Pasta jajeczna na ostro
Wszystkie składniki łaczymy razem i dodajemy przyprawy.