Sposób przygotowania:
Pasta jajeczna z czerwoną soczewicą
Soczewicę ugotować w małej ilości osolonej wody do miękkości. Wystudzić. Wrzucić do miski. Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Obrać ze skorupek i wrzucić do soczewicy. Całość ugnieść bardzo dokładnie widelcem (można zmiksować blenderem). Pora drobniutko pokroić i wsypać do miski. Dodać majonez i jogurt, wymieszać wszystko dokładnie. Dodać musztardę, czubrycę, sól i pieprz do smaku. Wymieszać ponownie i wstawić do lodówki do przegryzienia. Pastę nałożyć do miseczki, posypać natką i podawać z domowym chlebem na śniadanie lub kolację.
reanja
Alex_M
nie powinni! w ogóle jej nie czuć :) moja rodzina jak słyszy "soczewica" to jest od razu "bleeee" a jak jedzą i mlaskają z zadowoleniem, a potem mówię, że z soczewicą :D miny nieziemskie, ale powoli się przekonują ;)