slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 519]

Pasta jajeczna z dymką i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną pastę jajeczną do pieczywa. Dodatek fety oraz dymki świetnie zaostrzył jej smak.

Pasta jajeczna z dymką i fetą

Składniki:

Pasta jajeczna z dymką i fetą

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 50 g fety
  • 4 dymki ze szczypiorkiem
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z dymką i fetą
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy. Przekładamy jajka do miseczki, dodajemy fetę i rozdrabniamy razem widelcem. Dymki kroimy razem ze szczypiorkiem drobno, dodajemy do jajek (trochę zostawiamy do posypania).

Następnie dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy razem i posypujemy resztą szczypiorku.