bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 870]

Pasta jajeczna z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pasta jajeczna z dodatkiem słodkiej i ostrej papryki jest smaczna. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem.

Pasta jajeczna z papryką

Składniki:

Pasta jajeczna z papryką

 

 

  • 5 łyżki majonezu

 

  • pół pęczka szczypiorku

 

  • pół pęczka kopru

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z papryką
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Szczypiorek oraz koperek płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i drobno siekamy.

Majonez doprawiamy słodką i ostrą papryką oraz solą. Wszystko dokładnie mieszamy.

Pastę podajemy z pieczywem .