Igraszki Losu

Igraszki Losu

Złoty Ekspert
[Przepisów: 836]

Pasta jajeczna z koperkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Bajecznie prosta i pyszna pasta jajeczna z dodatkiem świeżego koperku poleca się na śniadania także te świąteczne.

Pasta jajeczna z koperkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta jajeczna z koperkiem

 

  • 3 jajka
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka ulubionej musztardy
  • 1 łyżeczka majonezu
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z koperkiem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.

Ostudzone  jajka kroimy w kostkę (niezbyt drobną) przekładamy do salaterki. Dodajemy do niej posiekany koperek, musztardę i majonez – mieszamy. Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Pasta najlepiej smakuje na razowym lub żytnim pieczywie, smacznego.
Pasta jajeczna z koperkiem
Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę
Pasta jajeczna z koperkiem
Dodajemy posiekany koperek, musztardę, majonez i przyprawy - mieszamy