Sposób przygotowania:
Zupa z maślakami
Mięso myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy obrana marchew i troszkę solimy. Por oczyszczamy i płuczemy razem z natką, dodajemy do mięsa. Gotujemy do miękkości mięsa. Mięso i warzywa wyjmujemy. Mięso przestudzamy i obieramy z kości. Kroimy i wrzucamy do rosołu.
Grzyby obieramy, duże kroimy a małe w całości dość mocno podsmażamy na rozgrzanym maśle. Wrzucamy do zupy, doprawiamy majerankiem i przyprawami do smaku i przez chwilę razem gotujemy.
Zupę można zagęścić.
Grzyby obieramy, duże kroimy a małe w całości dość mocno podsmażamy na rozgrzanym maśle. Wrzucamy do zupy, doprawiamy majerankiem i przyprawami do smaku i przez chwilę razem gotujemy.
Zupę można zagęścić.
SylaUla
katarzynka455
Dziękuję :)) to prawda:)