Sianka

Sianka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 40]

Pasta jajeczna z grzybkami marynowanymi.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Do przyrządzenia pasty można użyć marynowanych pieczarek jak i grzybków leśnych:)

Pasta jajeczna z grzybkami marynowanymi.

Składniki:

Pasta jajeczna z grzybkami marynowanymi.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z grzybkami marynowanymi.
Jajka gotuje na twardo w osolonej wodzie, studzę, siekam białko i żółtko dokładnie w drobna kostkę (lub wszystkie składniki rozdrabniam razem w robocie kuchennym jeśli chce mieć gładką pastę), następnie obieram cebule, drobno siekam, dodaje do posiekanych jajek, grzybki odcedzam z zalewy, drobno kroje, dodaje do posiekanych jajek i cebulki, przyprawiam do smaku sola i pieprzem, odstawiam do połączenia się smaków, na koniec dodaje majonez (ilość majonezu uzależniona jest od upodobań jeden lubi więcej drugi mniej ja daje 2 łyżki).