Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1045]

Pasta jajeczna z ketchupem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To ekspresowa wersja pasy, która idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem, czy nawet plackami naleśnikowymi. Doskonale sprawdzi się również jako pyszny dodatek do krakersów lub chipsów.

Pasta jajeczna z ketchupem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta jajeczna z ketchupem

 

  • 3 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1/2 łyżeczki suszonego koperku
  • 1/4 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/4 łyżeczki curry
  • sól, pieprz
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z ketchupem
Jajka należy ugotować na twardo, ostudzić i obrać.

Następnie jajka można drobniutko pokroić lub zblendować z majonezem, ketchupem oraz musztardą.

Całość połączyć z przyprawami, doprawić do smaku solą z pieprzem i schłodzić w lodówce.

Posiekany szczypiorek wmieszać do pasty bądź posypać nim jej wierzch.
Pasta jajeczna z ketchupem
Pasta doskonale smakuje ze świeżym pieczywem.