Sposób przygotowania:
Śledzie w koperku na WigilieWykonanie:
Polecam wam na Wigilię oto tego śledzika.
Matyjasa wymaczamy w wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w centymetrowe kawałeczki. Cebulkę obieramy i kroimy w drobna kosteczkę. Pomidor sparzyć,obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę.
Olej wlewamy do miseczki dodajemy koperek rozmrożony i pieprz ziołowy. Mieszamy.
Do naczynia wkładamy na przemian cebulka, zalewa, śledź, cebulka,zalewa,śledź pomidor, zalewa. Zamykamy i zostawiamy na około jednej doby, by się przygryzło.
Wygląda i smakuje wyśmienicie.
![Śledzie w koperku na Wigilie Śledzie w koperku na Wigilie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sledzie-w-koperku-na-wigilie-486581.jpg)
![Śledzie w koperku na Wigilie Śledzie w koperku na Wigilie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sledzie-w-koperku-na-wigilie-486582.jpg)
![Śledzie w koperku na Wigilie Śledzie w koperku na Wigilie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sledzie-w-koperku-na-wigilie-486583.jpg)
![Śledzie w koperku na Wigilie Śledzie w koperku na Wigilie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sledzie-w-koperku-na-wigilie-486584.jpg)