Sposób przygotowania:
Śledzie po meksykańskuETAP 1:
![Śledzie po meksykańsku Śledzie po meksykańsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sledzie-po-meksykansku-486642.jpg)
Przygotowujemy sos.
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy pozostałe składniki, podgrzewamy.
Sos studzimy,np. wystawiając go na balkon.
ETAP 2:
![Śledzie po meksykańsku Śledzie po meksykańsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sledzie-po-meksykansku-486643.jpg)
Namoczone uprzednio przez kilka godzin śledzie kroimy na mniejsze kawałki.
ETAP 3:
![Śledzie po meksykańsku Śledzie po meksykańsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sledzie-po-meksykansku-486644.jpg)
Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy. Dodajemy do śledzi.
ETAP 4:
![Śledzie po meksykańsku Śledzie po meksykańsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sledzie-po-meksykansku-486645.jpg)
Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do śledzi.
Dodajemy przestudzony sos, mieszamy.