Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Pasta jajeczna z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pasta jest idealna do smarowania kanapek czy krakersów. Nie wymaga wiele pracy, a jest bardzo smaczna.

 Pasta jajeczna z dodatkami

Składniki:

Pasta jajeczna z dodatkami

 

  • 3 jajka
  • 1 por (biała część)
  • 2 plastry łososia wędzonego
  • 1 pęczek szczypiorku

 

  • Sos:
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki curry

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z dodatkami
Jajka gotujemy w sposób tradycyjny na twardo. Gdy będą już gotowe obieramy je, studzimy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Następnie dodajemy do nich także bardzo drobno pokrojonego pora i łososia. Posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.W osobnej misce przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą majonez i ketchup. Doprawiamy solą, pieprzem i curry i dokładnie mieszamy. Polewamy nim składniki i znowu mieszamy. Tak przygotowaną pastę chłodzimy całą noc w lodówce. Jemy na kanapkach, krakersach lub innym pieczywie.