alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Pasta serowo jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smakowita pasta z sera żółtego i jajek z dodatkiem pikantnego ketchupu. Idealna do pieczywa lub słonych krakersów. Polecam.

Pasta serowo jajeczna

Składniki:

Pasta serowo jajeczna

 

  • 15 dag sera żółtego
  • 2 jajka
  • pół czerwonej cebuli
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka ketchupu pikantnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • kurkuma
  • papryka słodka mielona

Sposób przygotowania:

Pasta serowo jajeczna
Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka gotujemy na twardo z dodatkiem soli, studzimy, obieramy i również ścieramy na tarce. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.

Ser i jajka przekładamy do miski, dodajemy majonez, ketchup, musztardę sól, pieprz, paprykę i kurkumę i dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce. Podajemy z pieczywem lub krakersami.

Smacznego.