Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Pasta jajeczna z bekonem i prażoną cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pasta mojego pomysłu. Smakuje rewelacyjnie i doskonale sprawdza się ze świeżym pieczywem. Wystarczy zachować proporcje z przepisu.

Pasta jajeczna z bekonem i prażoną cebulką

Składniki:

Pasta jajeczna z bekonem i prażoną cebulką

wędzony boczek

  • 3 jajka
  • 50g wędzonego boczku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżeczka musztardy chrzanowej
  • 1 łyżka prażonej cebulki
  • po 1 szczypcie: soli, pieprzu naturalnego, curry, papryki słodkiej

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z bekonem i prażoną cebulką
Jajka ugotować na twardo i ostudzone obrać.

Boczek podsmażyć i następnie pokroić w malutką kosteczkę.

Jajka, majonez, musztardę i ketchup wymieszać blenderem, (masa ma być gładka.)

Do masy dodać boczek, prażoną cebulkę z przyprawami (doprawić na swój smak) i całość znowu wymieszać (nie musi być dokładnie).

Schłodzić w lodówce.