alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Pasta jajeczna z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka do zrobienia i bardzo smaczna pasta do chlebka. Idealna ze świeżym pieczywem. Polecam wszystkim :)

Pasta jajeczna z kukurydzą

Składniki:

Pasta jajeczna z kukurydzą

 

  • 2 jajka
  • 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka posiekanej zielonej części dymki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka gęstego jogurtu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z kukurydzą
Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce lub kroimy w kosteczkę. Kukurydze osączamy, dodajemy do jajek. Następnie dodajemy posiekaną dymkę, sól, pieprz i majonez wymieszany z jogurtem. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Przekładamy do miseczki i chłodzimy w lodówce. Podajemy z pieczywem. Smacznego :)