katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1597]

Pasta jajeczna z masłem i musztardą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Coś szybkiego do smarowania pieczywa. Korzystając z "nadmiaru" jajek zrobiłam pastę jajeczną z dodatkiem masła.

Pasta jajeczna z masłem i musztardą Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pasta jajeczna z masłem i musztardą

 

  • jajka 10 szt
  • ogórki konserwowe 3 szt
  • szynka 6-7 plastrów
  • por posiekany 1 łyżka z czubkiem
  • cebula posiekana 1 łyżka
  • musztarda ok 1 łyżka
  • masło ok 2 łyżki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z masłem i musztardą
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Następnie drobno je kroimy.

Szynkę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę.Jajka szynkę, ogórki, por i cebulę przekładamy do miski dodajemy miękkie masło i mieszamy lekko ucierając. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i musztardą.

Pastę troszkę schładzamy i smarujemy pieczywo.
Pasta jajeczna z masłem i musztardą
Kromka chleba posmarowana pastą jajeczną.
Pasta jajeczna z masłem i musztardą
Ugotowane na twardo jajka drobno kroimy .
Pasta jajeczna z masłem i musztardą
Szynkę kroimy też w drobną kosteczkę .
Pasta jajeczna z masłem i musztardą
Wszystkie przygotowane składniki łączymy.
Pasta jajeczna z masłem i musztardą
Wszystko mieszamy trochę ucierając.