WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 631]

Grillowana kanapka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Grillowana kanapka na ciepło z wędzonym serem żółtym kiełbasą sałatą pomidorkiem i szczypiorkiem z dodatkiem masła i majonezu.

Grillowana kanapka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowana kanapka

 

  • 2 kromki chleba pszennego krojonego
  • masło
  • majonez
  • 2 liście sałaty
  • kawałek żółtego sera wędzonego
  • kilka plasterków kiełbasy
  • kilka plasterków pomidora
  • szczypiorek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Grillowana kanapka

ETAP 1:

Jedną kromkę chleba posmarować masłem a drugą majonezem. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Cienko posypać obie kromki od posmarowanej strony i ułożyć na nich liście sałaty.

Na jednej kromce dodatkowo ułożyć plasterki dowolnej kiełbasy/szynki. Na wędlinie ułożyć plasterki pomidora. Doprawić solą i pieprzem. Posypać pomidora obficie posiekanym szczypiorkiem.

Kanapkę złożyć i włożyć do rozgrzanego grilla elektrycznego. Grillować aż kanapka ładnie się przypiecze. Gotową kanapkę wyjąć i przełożyć na talerz.

Można przeciąć na pół.

Grillowana kanapka
Kanapka po ugrillowaniu jeszcze w grillu elektrycznym
Grillowana kanapka
Złożona kanapka po włożeniu do grilla elektrycznego
Grillowana kanapka
Kanapka z nałożonymi wszystkimi elementami nadzienia
Grillowana kanapka
Kromki chleba posmarowane masłem i majonezem posypane serem