Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna pasta jajeczna w wiosennym wydaniu, najlepiej smakuje z ulubionym pieczywem własnej roboty.

Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem

 

  • jajka 4 szt
  • rzodkiewki 1 pęczek
  • szczypiorek 1 pęczek
  • majonez 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i dokładnie rozgniatamy widelcem. Rzodkiewki dokładnie oczyszczamy i bardzo drobno kroimy lub używamy do tego rozdrabniacza.

Dodajemy majonez, mieszamy. Doprawiamy pastę do smaku pieprzem i solą.

Dodajemy posiekany szczypiorek i znów mieszamy. 
Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem
Jajka rozgniatamy widelcem, rzodkiewki drobniutko kroimy.
Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem
Dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy.