kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Pasta jajeczna z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybka i tania pasta jajeczna idealna na rodzinne śniadanko. Najlepsza z ciepłym pieczywem. Ciekawe połączenie konsystencji: chrupiącej rzodkiewki i miękkiego jajka.

Pasta jajeczna z rzodkiewką

Składniki:

Pasta jajeczna z rzodkiewką

 

  • 6 jajek
  • pół pęczka rzodkiewki
  • pół pęczka koperku
  • pół pęczka szczypiorku
  • łyżeczka musztardy francuskiej
  • kilka łyżeczek majonezu
  • sól, pieprz czarny, ostra papryka
  • do dekoracji: koperek, żółta papryka

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z rzodkiewką
Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki octu lub soli a następnie studzimy zimnej wodzie. Rzodkiewkę kroimy w bardzo małą kostkę. Szczypiorek i koperek drobno siekamy. Jajka ugniatamy widelcem. Łączymy ze szczypiorkiem, koperkiem, rzodkiewką, musztardą i majonezem. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i papryką. Dekorujemy gałązkami koperku i pokrojona w kostkę żółta papryką.