zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Na śniadanie lub kolację smaczna pasta jajeczna

Pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami

 

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1/2 pęczka rzodkiewki
  • 150 g półtłustego twarogu
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki kiełków lucerny
  • 2 łyżki kiełków czerwonej kapusty
  • 2 łyżki majonezu
  • sól himalajska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami
Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka obrać, umyć i za pomocą siatki do sałatki pokroić jajka oraz twaróg. Startą rzodkiewkę dodać do pokrojonych składników, następnie dodać posiekany szczypior, kiełki.  oraz majonez i przyprawy do smaku. Wymieszać pastę i podawać z pieczywem po około pięciu minutach na śniadanie lub kolację.
Pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami
do miski wrzucić podstawowe składniki na pastę
Pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami
potem dodac majonez sól oraz pierpz do smaku
Pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami
wymieszać pastę i podawać po kilku minutach z pieczywem