Sposób przygotowania:
Wiosenna pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami
Rzodkiewki dokładnie oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki.
Jajka gotujemy na twardo i też kroimy na kawałki. Wrzucamy rzodkiewki i jajka do rozdrabniacza i rozdrabniamy do uzyskania w miarę gładkiej masy.
Jeśli ktoś nie posiada rozdrabniacza, jajka można rozgnieść widelcem, a rzodkiewki bardzo drobno pokroić. Do rozdrobnionych jajek i rzodkiewek dodajemy starty na tarce o małych oczkach ser żółty. Przyprawiamy pieprzem, solą, dodajemy majonez oraz kiełki i mieszamy. Przed podaniem wstawiamy pastę do lodówki.
Jajka gotujemy na twardo i też kroimy na kawałki. Wrzucamy rzodkiewki i jajka do rozdrabniacza i rozdrabniamy do uzyskania w miarę gładkiej masy.
Jeśli ktoś nie posiada rozdrabniacza, jajka można rozgnieść widelcem, a rzodkiewki bardzo drobno pokroić. Do rozdrobnionych jajek i rzodkiewek dodajemy starty na tarce o małych oczkach ser żółty. Przyprawiamy pieprzem, solą, dodajemy majonez oraz kiełki i mieszamy. Przed podaniem wstawiamy pastę do lodówki.