Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Wiosenna pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taka wiosenna pasta jajeczna z dodatkiem rzodkiewek oraz kiełków to bardzo dobry pomysł na smaczne śniadanie.

Wiosenna pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wiosenna pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami

 

  • jaja na twardo 3 szt
  • rzodkiewki 1 pęczek
  • kiełki brokuła 25 gram
  • majonez 1 łyżka
  • ser żółty 50 gram
  • sól do smaku
  • czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Wiosenna pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami
Rzodkiewki dokładnie oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki.

Jajka gotujemy na twardo i też kroimy na kawałki. Wrzucamy rzodkiewki i jajka do rozdrabniacza i rozdrabniamy do uzyskania w miarę gładkiej masy.

Jeśli ktoś nie posiada rozdrabniacza, jajka można rozgnieść widelcem, a rzodkiewki bardzo drobno pokroić. Do rozdrobnionych jajek i rzodkiewek dodajemy starty na tarce o małych oczkach ser żółty. Przyprawiamy pieprzem, solą, dodajemy majonez oraz kiełki i mieszamy. Przed podaniem wstawiamy pastę do lodówki. 
Wiosenna pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami
Do uzyskanej masy dodajemy ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach.
Wiosenna pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami
Dodać kiełki, mieszamy. Przed podaniem wstawiamy do lodówki.
Wiosenna pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami
A tak wiosenna pasta jajeczna prezentuje się na kanapce.

Tagi:

pasta