klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Pasta jajeczna z szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pasta jajeczna z szynką jest znakomita na święta Wielkanocy jak i w zwykły dzień na kanapki do pracy.

Pasta jajeczna z szynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna z szynką

 

  • 4 jajka
  • 4 gałązki szczypiorku
  • 3 plastry ulubionej szynki
  • sól,pieprz
  • majonez

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z szynką

ETAP 1:

Pasta jajeczna z szynką
Jajka, szczypior i szynkę wymieszaj.

Jajka ugotuj na twardo. Ostudź dokładnie i obierz ze skorupki. Ugotowane, ostudzone i obrane jajka przekrój na połówki i rozdrób je widelcem na miazgę. Szczypiorek pokrój bardzo drobno i dodaj do jajek. Szynkę również pokrój bardzo drobno i dodaj do jajek. Dodaj sól,pieprz i majonez. Wszystko razem wymieszaj. Nakładaj na chleb lub na bułkę. Smacznego!