Sposób przygotowania:
Pasta jajeczna z tuńczykiem
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrac ze skorupek.
Tuńczyka osączyć z zalewy i przełożyć do rozdrabniacza.
Dodać pokrojone na kawałki jajka oraz majonez lub jogurt. Wszystko zmiksować na gładka masę.
Do smaku doprawic sola i pieprzem. Gdy nie mamy rozdrabniacza czy blendera można po prostu tuńczyka rozdrobnić widelcem a jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wszystko wymieszać.
Gotową pastę podawać z ulubionym pieczywem.
Tuńczyka osączyć z zalewy i przełożyć do rozdrabniacza.
Dodać pokrojone na kawałki jajka oraz majonez lub jogurt. Wszystko zmiksować na gładka masę.
Do smaku doprawic sola i pieprzem. Gdy nie mamy rozdrabniacza czy blendera można po prostu tuńczyka rozdrobnić widelcem a jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wszystko wymieszać.
Gotową pastę podawać z ulubionym pieczywem.