Sposób przygotowania:
Brukselka w sosie mlecznym
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy.
W międzyczasie obieramy i myjemy brukselkę, wkładamy do gotującej się wody.
Wsypujemy sól i gotujemy do miękkości, przelewamy na cedzak i odsączamy z wody.
W międzyczasie do drugiego garnka wlewamy mleko, dodajemy przyprawę, zagotowujemy.
Do wysokiego pojemnika wlewamy 1/3 szklanki mleka, wsypujemy mąkę i mieszamy, wlewamy do garnka z mlekiem, zagotowujemy.
Do gotowego sosu wkładamy brukselkę i mieszamy.
W międzyczasie obieramy i myjemy brukselkę, wkładamy do gotującej się wody.
Wsypujemy sól i gotujemy do miękkości, przelewamy na cedzak i odsączamy z wody.
W międzyczasie do drugiego garnka wlewamy mleko, dodajemy przyprawę, zagotowujemy.
Do wysokiego pojemnika wlewamy 1/3 szklanki mleka, wsypujemy mąkę i mieszamy, wlewamy do garnka z mlekiem, zagotowujemy.
Do gotowego sosu wkładamy brukselkę i mieszamy.