Sposób przygotowania:
Torcik śniadaniowy
Chleb tostowy ułóż w tortownicy 26 cm docinając kromki w razie potrzeby, aby wyszedł nam okrągły spód. Robimy różne pasty; pasta
1. wkładamy serki do miski dodajemy odsączonego tuńczyka doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką. Miksuje na jednolitą masę, pasta
2. Jajka gotujemy na twardo obieramy,ścieramy na tarce ( grube oczka ) lub rozgniatamy widelcem, dodatkiem pieprzu, soli mieszamy łącząc z majonezem.
Na chleb ułożony w tortownicy nakładamy pastę nr 1 nakładamy warstwę chleba, smarujemy pastą nr 2, nakładamy ostatnią warstwę którą jest chleb, dokładnie dociskamy, smarujemy cały torcik pastą jajeczną.
Boki obkładamy dookoła listkami zielonego selera, górę ozdabiamy różną wędliną, serem, pomidorkami a także ugotowanymi na twardo jajkami.
Na chleb ułożony w tortownicy nakładamy pastę nr 1 nakładamy warstwę chleba, smarujemy pastą nr 2, nakładamy ostatnią warstwę którą jest chleb, dokładnie dociskamy, smarujemy cały torcik pastą jajeczną.
Boki obkładamy dookoła listkami zielonego selera, górę ozdabiamy różną wędliną, serem, pomidorkami a także ugotowanymi na twardo jajkami.
gusia1000