Sposób przygotowania:
Placki pomidorowe z dipem czosnkowo-ziołowymPrzygotowanie pomidorów
Pomidory parzymy wrzątkiem, zdejmujemy skórkę. Pomidory kroimy w kostkę.
ETAP 2:
Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do pomidorów. Dodajemy także posiekane zioła, mąkę i oliwę oraz sól i pieprz.
ETAP 3:
Ciasto mieszamy. Odstawiamy do lodówki.
Przygotowujemy dip: czosnek siekamy drobno. Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy czosnek, zioła, sól, pieprz.
ETAP 4:
Na patelni rozgrzewamy oliwę (warstwa tłuszczu powinna być głęboka, tak, aby obejmowała całą grubość placka). Smażymy placki. Usmażone placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podajemy na ciepło lub na zimno z przygotowanym dipem.