nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smakowita, szybka w przygotowaniu pasta, smarowidło do ulubionego pieczywa, taka pasta świetnie nada się do kanapek w ramach śniadania, czy kolacji jako urozmaicenie kanapek.

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Jajka ugotować na twardo. Ugotowane jajka odstawić na moment do ostygnięcia. Obrać ugotowane jajka i drobno je posiekać lub zetrzeć na tarce lub specjalnym siteczku do rozdrabniania jajek. Szczypiorek w miarę drobno posiekać i dodać go do rozdrobnionych jajek. Do jajek i szczypiorku dodać majonez. Wszystko wymieszać w międzyczasie doprawiając pastę solą i pieprzem do smaku.
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Ugotowane na twardo jajka drobno posiekane i umieszczone w miseczce.
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Posiekany szczypiorek dodany do drobno pokrojonych jajek.
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Pokrojone jajka i posiekany szczypiorek z dodatkiem majonezu przed wymieszaniem.