iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pasta jajeczno-chrzanowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczna i szybka w przygotowaniu pasta do kanapek. Kilka składników i pyszne smarowidło gotowe! Można dodać rzeżuchę albo szczypiorek - co kto lubi.

Pasta jajeczno-chrzanowa

Składniki:

Pasta jajeczno-chrzanowa

 

  • 25 dag twarogu
  • 5 jajek
  • 3 łyżki majonezu
  • sól morska do smaku
  • chrzan ze słoiczka

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczno-chrzanowa
Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu studzimy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Twaróg przekładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem. Mieszamy go z jajkami. Dodajemy majonez. Mieszamy i doprawiamy solą do smaku. Na koniec dodajemy kilka łyżeczek tartego chrzanu - według uznania - i ponownie mieszamy. Pastę chłodzimy.