monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Pasta jajeczno-rybna do chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kolejna propozycja na pyszną kolację

Pasta jajeczno-rybna do chleba Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta jajeczno-rybna do chleba

 

  • 1 puszka śledzia w oleju
  • 1 średniej wielkości cebula
  • 3 jajka
  • 4-5 łyżek ketchupu
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczno-rybna do chleba
Rybę wyłożyć na sito i pozostawić około pół godziny, aby olej dobrze odciekł. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Do miski włożyć odcieknięta rybę, starte jajka i cebulę. Lekko posolić i popierzyć wymieszać. Dodać ketchup i jeszcze raz wymieszać. Nakryć miskę folią spożywczą i wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Smarować chleb lub bułeczki, albo jeść jak sałatkę. SMACZNEGO!
Pasta jajeczno-rybna do chleba
Obrane jajka na twardo zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Pasta jajeczno-rybna do chleba
Do startych jajek dodać startą i odcisniętą cebulę
Pasta jajeczno-rybna do chleba
Dodać odcedzoną rybę i ketchup oraz przyprawy i wymieszać