Sposób przygotowania:
Eklerki z pastą jajeczno - tuńczykowąCiasto
Masło rozpuścić w gotującej wodzie, dodać sól, mąkę i dokładnie wymieszać żeby ciasto odchodziło od ścianek. Pozostawić do wystudzenia. Następnie dodawać stopniowo jajka i ciągle miksować aż powstanie gładkie ciasto. Gotowe ciasto przełożyć do szprycy lub worka cukierniczego i uformować eklerki. Ciastka piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez
20-30minut. Pozostawić do wystygnięcia a następnie przekroić wzdłuż
na dwie równe części.
Farsz
Ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę, tuńczyka odsączyć z zalewy, szczypiorek drobno posiekać. Jajka, tuńczyka i szczypiorek przełożyć
do miski, dodać starty żółty ser, majonez i wymieszać. Doprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i ponownie dokładnie wymieszać.
składanie
Dolną część eklerka posmarować farszem jajeczno- tuńczykowym
a następnie przykryć górną częścią ciastka.
SylaUla