edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 986]

Pasta z wędzonych szprotek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Podstawowa wersja pasty z wędzonych szprotek. Można ją pozostawić w tej postaci, lub wzbogacić o datki zaostrzające smak: kiszonego lub konserwowego ogórka, cebulę czy ostrą paprykę.

Pasta z wędzonych szprotek

Składniki:

Pasta z wędzonych szprotek

 

  • 20 dag wędzonych szprotek
  • 2 jajka
  • łyżka majonezu (nie za dużo)
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonych szprotek
Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek.

Od rybek oderwać łebki, ogony i płetwy, włożyć je do miski blendera.

Dodać ugotowane jajka i majonez, dokładnie zmiksować.

Pastę doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać z posiekaną natki pietruszki.

Podawać z pieczywem.

Tagi:

pasta