-Natka-

-Natka-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Pasta kanapkowa melonowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Słodko-słona pasta kanapkowa z melona. Wspaniale smakuje z pieczywem lekkim jako przekąska między posiłkami.

Pasta kanapkowa melonowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta kanapkowa melonowa

 

  • pół melona Galia
  • 1 serek śmietankowy
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz
  • szczypta cukru

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa melonowa
Melona obieramy ze skórki i wydrążamy łyżeczką pestki. Następnie ścieramy go na tarce na najmniejszych oczkach. Do melona dodajemy cały serek śmietankowy, łyżkę śmietany oraz łyżkę majonezu. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku szczyptą cukru, soli i pieprzu. Pastę należy przechowywać w lodówce. Smacznego!
Pasta kanapkowa melonowa
Wszystkie składniki, których potrzebujemy do przygotowania pasty.
Pasta kanapkowa melonowa
Melona ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach.
Pasta kanapkowa melonowa
Do melona dodajemy serek śmietankowy, śmietanę oraz majonez.
Pasta kanapkowa melonowa
Całość mieszamy na gładką masę i doprawiamy do smaku.