renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Pasta kanapkowa z makreli wędzonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta kanapkowa z makreli wędzonej z dodatkiem ogórka kiszonego jest pyszna i smakuje nawet niejadkom.

Pasta kanapkowa z makreli wędzonej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta kanapkowa z makreli wędzonej

 

  • 1 duża makrela wędzona
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z makreli wędzonej

Etap 1

Pasta kanapkowa z makreli wędzonej
Makrelę wędzoną rozłożyć i oddzielić mięso od skóry i ości.

Makrelę wędzoną rozłożyć na pól i oddzielić dokładnie mięso od skóry i ości.

Etap 2

Pasta kanapkowa z makreli wędzonej
Mięso ryby wymieszać z majonezem i jogurtem naturalnym.

Mięso ryby wymieszać z majonezem i jogurtem naturalnym.

Etap 3

Pasta kanapkowa z makreli wędzonej
Następnie dodać musztardę i również wymieszać.

Następnie dodać musztardę i wymieszać.

Etap 4

Pasta kanapkowa z makreli wędzonej
Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę i dodać do pasty.

Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę i dodać do pasty.

Etap 5

Pasta kanapkowa z makreli wędzonej
Pastę podawać na kromeczkach świeżego chleba, można doprawić do smaku pieprzem.

Pastę podawać na kromeczkach świeżego chleba, można doprawić do smaku pieprzem.