Sposób przygotowania:
Makaron świderki ze szpinakiem
Makaron świderki lub inny, ja przygotowałam ze świderkami ugotować w osolonej lekko wodzie al "dente. Odcedzić wodę przez durszlak i odstawić do osączenia.
Cebule obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju kokosowym, dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Dołożyć szpinak mrożony i dusić na wolnym ogniu do odparowania płynu.
Pod koniec dodać śmietanę kwaśną, wymieszać i przyprawić do smaku wegetą i pieprzem, solą.
Makaron osączony wymieszać ze szpinakiem, podsmażyć i podawać ciepłe danie.
Cebule obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju kokosowym, dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Dołożyć szpinak mrożony i dusić na wolnym ogniu do odparowania płynu.
Pod koniec dodać śmietanę kwaśną, wymieszać i przyprawić do smaku wegetą i pieprzem, solą.
Makaron osączony wymieszać ze szpinakiem, podsmażyć i podawać ciepłe danie.