Sposób przygotowania:
Szczypiorkowa pasta z makreli
Mięso z makreli dokładnie oddzielamy od ości. Przekładamy do miseczki. Szczypiorek myjemy i osuszamy, bardzo drobno kroimy i dodajemy do makreli. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w drobną kosteczkę. Dokładamy do miseczki z makrelą. Dodajemy majonez. Obficie przyprawiamy pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i jeszcze dodatkowo rozgniatamy widelcem, dla uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowaną pastą z makreli smarujemy kanapeczki lub ciepłe tosty.
![Szczypiorkowa pasta z makreli Szczypiorkowa pasta z makreli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szczypiorkowa-pasta-z-makreli-303034.jpg)
![Szczypiorkowa pasta z makreli Szczypiorkowa pasta z makreli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szczypiorkowa-pasta-z-makreli-303035.jpg)
![Szczypiorkowa pasta z makreli Szczypiorkowa pasta z makreli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szczypiorkowa-pasta-z-makreli-303036.jpg)
![Szczypiorkowa pasta z makreli Szczypiorkowa pasta z makreli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szczypiorkowa-pasta-z-makreli-303037.jpg)