aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Szczypiorkowa pasta z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mocno szczypiorkowa pasta z makreli. Idealna do kanapeczek na kolację lub śniadanie z kawą zbożową do picia. PYSZNOŚCI !!!

Szczypiorkowa pasta z makreli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szczypiorkowa pasta z makreli

 

  • 1 makrela
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 3 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Szczypiorkowa pasta z makreli
Mięso z makreli dokładnie oddzielamy od ości. Przekładamy do miseczki. Szczypiorek myjemy i osuszamy, bardzo drobno kroimy i dodajemy do makreli. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w drobną kosteczkę. Dokładamy do miseczki z makrelą. Dodajemy majonez. Obficie przyprawiamy pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i jeszcze dodatkowo rozgniatamy widelcem, dla uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowaną pastą z makreli smarujemy kanapeczki lub ciepłe tosty.
Szczypiorkowa pasta z makreli
Makrelę dokładnie oddzielamy od ości. Przekładamy do miski.
Szczypiorkowa pasta z makreli
Następnie dodajemy drobno pokrojony szczypiorek.
Szczypiorkowa pasta z makreli
Ugotowane na twardo jajka kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy majonez oraz pieprz.
Szczypiorkowa pasta z makreli
Pastę dokładnie rozgniatamy widelcem i mieszamy na jednolitą masę.