WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1237]

Pasta mięsna do pieczywa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasta mięsna z mięsa wieprzowego ugotowanego w przyprawach, wymieszana z majonezem. Doprawiona solą i pieprzem.

Pasta mięsna do pieczywa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta mięsna do pieczywa

 

  • ok. 0,5 kg schabu wieprzowego
  • sól, pieprz
  • listek laurowy
  • kostka rosołowa
  • ziele angielskie
  • 1 łyżka majonezu
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Pasta mięsna do pieczywa

ETAP 1:

Schab umyć, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do garnka. Wlać tyle wody aby go przykryła. Włożyć listek laurowy i ziele angielskie. Ustawić na gazie i zagotować. Dodać kostkę rosołową, 0,5 łyżeczki soli i pieprzu i gotować aż mięso będzie mięciutkie.

Po ugotowaniu mięso wyjąć z wywaru i wystudzić. Mięso zmielić przez maszynkę do mięsa na najdrobniejszym sitku.

Zmielone mięso doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Pastę schłodzić w lodówce.

Pasta mięsna do pieczywa
Kromka chleba pszennegoposmarowana pastą mięsną

Tagi:

mięso pasta