WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 927]

Tosty z mięsnym farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, pożywne i treściwe tosty z farszem mięsnym zrobionym z mięsa z rosołu z dodatkiem pomidora i żółtego sera.

Tosty z mięsnym farszem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty z mięsnym farszem

 

  • 8 kromek chleba tostowego
  • masło
  • kilka plasterków żółtego sera
  • pomidor
  • ok. 250g mięsa drobiowego z rosołu
  • kawałek marchewki
  • kawałek pietruszki
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Tosty z mięsnym farszem

ETAP 1:

Mięso z rosołu wystudzić i zmielić z marchewką i pietruszką. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Kromki chleba tostowego posmarować z jednej strony masłem i tą stroną ułożyć na desce do krojenia.

Połowę kromek posmarować farszem mięsnym. Na tym ułożyć plasterki pomidora a na pomidorze plasterki sera. Przykryć to pozostałymi kromkami chleba i włożyć tosty do nagrzanego opiekacza.

Piec tosty kilka minut aż nabiorą złotobrązowego koloru.

Tosty z mięsnym farszem
Tosty z farszem mięsnym po upieczeniu w opiekaczu
Tosty z mięsnym farszem
Porcja złożonych tostów włożona do opiekacza
Tosty z mięsnym farszem
chleb tostowy z nałożonymi wszystkimi składnikami nadzienia
Tosty z mięsnym farszem
chleb tostowy posmarowany farszem mięsnym