Sposób przygotowania:
Minipizze z mozzarellą
Do miski wkładamy składniki na ciasto i wyrabiamy je. Odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę.
Myjemy warzywa i pomidorki kroimy na połówki. Wędlinę kroimy w małe kawałki.
Odsączamy mozzarellę i przekrawamy na pół. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 części, rozwałkowujemy.
Każdy placek smarujemy odrobiną oliwy oraz ketchupem. Układamy pomidorki, wędlinę, rukolę i ser. Posypujemy przyprawami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Myjemy warzywa i pomidorki kroimy na połówki. Wędlinę kroimy w małe kawałki.
Odsączamy mozzarellę i przekrawamy na pół. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 części, rozwałkowujemy.
Każdy placek smarujemy odrobiną oliwy oraz ketchupem. Układamy pomidorki, wędlinę, rukolę i ser. Posypujemy przyprawami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni.