slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 861]

Minipizze z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne małe pizzerinki. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i zimno. Możne je również zabrać ze sobą do pracy lub szkoły.

Minipizze z mozzarellą

Składniki:

Minipizze z mozzarellą

 

 

  • oraz:
  • pół opakowania mozzarelli mini
  • 8-10 szt pomidorków koktajlowych
  • kilka liści rukoli
  • 3-4 plastry chudej wędliny
  • odrobina oliwy
  • ketchup
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:

Minipizze z mozzarellą
Do miski wkładamy składniki na ciasto i wyrabiamy je. Odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę.

Myjemy warzywa i pomidorki kroimy na połówki. Wędlinę kroimy w małe kawałki.

Odsączamy mozzarellę i przekrawamy na pół. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 części, rozwałkowujemy.

Każdy placek smarujemy odrobiną oliwy oraz ketchupem. Układamy pomidorki, wędlinę, rukolę i ser. Posypujemy przyprawami.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni.