SUPERPRZEPIS

Pasta mięsna do pieczywa

  • 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Pasta mięsna do pieczywa Więcej zdjęć (3)

Pasta w smaku przypomina pasztet drobiowy.Jeśli by była za mdła dodac więcej chrzanu...

Składniki:

Pasta mięsna do pieczywa

 

  • Resztki pieczonego kurczaka ( ja miałam pierś i jedno udko)
  • 1 pęczek szczypiorku (umyty,osuszony i posiekany)
  • 3 duże łyzki majonezu winiary
  • 3 czubate łyżeczki chrzan ze słoiczka
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • sól morska,pieprz świeżo mielony wg.uznania

Sposób przygotowania:

Pasta mięsna do pieczywa
Pierś i udko oskubać na mniejsze kawałki wraz ze skórką włożyć do blendera i zblendować,przełożyć do miseczki.Nastepnie do blendera włożyć jajka i również zblendować,przełożyć do mięsa. Dodac majonez,chrzan,szczypiorek sól i pieprz. Wszystko razem wymieszac na jednolitą masę.Włożyć do lodówki i schłodzić. Podawać z ulubionym pieczywem.....
Pasta mięsna do pieczywa
Pierś i udko oskubać na mniejsze kawałki wraz ze skórką włożyć do blendera i zblendować,przełożyć do miseczki.Nastepnie do blendera włożyć jajka i również zblendować,przełożyć do mięsa.
Pasta mięsna do pieczywa
Dodac majonez,chrzan,szczypiorek sól i pieprz. Wszystkko razem wymieszac na jednolitą masę.Włożyć do lodówki i schłodzić. Podawać z ulubionym pieczywem.....