sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Pasta mięsna z kawiorem z bakłażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Wyrazista a zarazem delikatna pasta doskonale pasuje do chrupkiego pieczywa. Kawior z bakłażana idealnie skomponował się z indykiem i przyprawami.

Pasta mięsna z kawiorem z bakłażana

Składniki:

Pasta mięsna z kawiorem z bakłażana

Składniki

  • ugotowane lub upieczone mięso z indyka ( użyłam 2 podudzia )
  • 1 słoik kawioru z bakłażana
  • 1 łyżeczka koncentratu czosnkowego
  • 1 łyżeczka pasty pietruszkowej
  • 3 łyżki majonezu
  • kolorowy pieprz
  • sól himalajska
  • papryka słodka w proszku

Sposób przygotowania:

Pasta mięsna z kawiorem z bakłażana
Mięso z indyka kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy je do malaksera. Miksujemy z dodatkiem kawioru z bakłażana, majonezem, pastą pietruszkową i czosnkową. Całość doprawiamy do smaku pieprzem, solą himalajską i papryka słodką w proszku.

Pasta powinna mieć puszystą i gładką konsystencję. Wspaniale smakuje z chrupkim pieczywem.