Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pasta drożdżowa z jajkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Przepyszna bogata w witaminy pasta drożdżowa. Z dodatkiem jajka i pora. Świetnie smakuje z domowym chlebem, na ciepło i zimno.

Pasta drożdżowa z jajkiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pasta drożdżowa z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Pasta drożdżowa z jajkiem
W rondelku roztopić masło klarowane, dodać oliwę. Por umyć, posiekać, zeszklić lekko na tłuszczu. Drożdże pokroić w kosteczkę, wrzucić do rondelka, podgrzewać na małym ogniu, co chwilę mieszając, aż drożdże się rozpuszczą.

Jajka roztrzepać z mlekiem, wlać do rondelka, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Smażyć na niewielkim ogniu ciągle mieszając aż pasta się lekko zetnie.

Przełożyć do miseczki, posypać szczypiorkiem i podawać na ciepło lub zimno jako dodatek do chleba. 


Pasta drożdżowa z jajkiem
masło i oliwę wrzucić do rondelka i roztopić
Pasta drożdżowa z jajkiem
posiekanego pora wrzucić na tłuszcz i zeszklić
Pasta drożdżowa z jajkiem
Świeże drożdże pokroić w drobną kosteczkę
Pasta drożdżowa z jajkiem
Drożdże wrzucić do rondelka i rozpuścić na małym ogniu
Pasta drożdżowa z jajkiem
dodać jajka z mlekiem i przyprawy,

Tagi:

pasta jajka