Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Pasta mięsna mojej mamy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka i smakowita pasta mięsna urozmaici nie jedno śniadanie

Pasta mięsna mojej mamy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta mięsna mojej mamy

 

  • 1 kg mięsa ugotowanego do miękkości (np. wcześniej robiłyśmy zupę)
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 2 jajka
  • 2 ugotowane ziemniaki
  • szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

Pasta mięsna mojej mamy
Mięso kroimy w mniejsze części. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy. Marchew i cebulę myjemy, obieramy, a następnie kroimy. Wcześniej ugotowane ziemniaki kroimy na cztery części każdy. Wszystko wkładamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Następnie doprawiamy pieprzem (ewentualnie solą) i mieszamy dokładnie. Podajemy na kanapce z roszpunką.
Pasta mięsna mojej mamy
Mięso jajko i warzywa kroimy w średniej wielkości kostkę
Pasta mięsna mojej mamy
Miksujemy całość na gładką masę za pomocą blendera
Pasta mięsna mojej mamy
Doprawiamy do smaku odrobiną pieprzu oraz soli
Pasta mięsna mojej mamy
Przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce