marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pasta musztardowa z ziołami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Musztardę i twaróg przełożyć do miski i wymieszać.Zioła umyć,strzepnąć,oddzielić listki od gałązek,posiekać drobno,dodać do pasty,doprawić.

Pasta musztardowa z ziołami.

Składniki:

Pasta musztardowa z ziołami.

 

  • 300 g.śmietankowego twarogu,
  • 100 g.chudego twarogu,
  • 75 g. łagodnej lub ostrej musztardy,np.gorczycowej,
  • pęczek natki pietruszki,
  • pęczek koperku,
  • pęczek trybuli,
  • mielony czarny pieprz,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Pasta musztardowa z ziołami.
Musztardę i twaróg przełożyć do miski i wymieszać.Zioła umyć,strzepnąć,osuszyć,oddzielić listki od gałązek i posiekać drobno.Dodać do pasty musztardowej.Pastę musztardową doprawić solą i pieprzem i napełnić dwa niewielkie naczynia z przykryciem.wstawić do lodówki na pół godziny.Podawać na zimno z pieczywem pełnoziarnistym lub pumperniklem.Musztardę można
do pasty wykorzystać od łagodnej do bardziej pikantnej,np.francuską z gorczycą.